Meer over MES

Zelfstandig naar de winkel gaan, boodschappen doen en vervolgens thuis je eigen maaltje koken. Het klinkt voor veel mensen vanzelfsprekend, maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking kunnen deze “gewone dingen” soms enorme obstakels zijn.

 

Door middel van een 15-weekse  kookcursus wil MES  jongeren met een licht verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden te leren hoe zij zelfstandig een verse, gezonde en betaalbare maaltijd kunnen inkopen en bereiden.

 

Iedere week gaan de jongeren in een intensieve les van 3,5 uur met elkaar aan de slag. Dit alles onder begeleiding van een professional en een vrijwilliger.

Jongeren maken op een leuke manier kennis met verschillende gerechten en krijgen informatie over de verschillende ingrediënten die gebruikt worden.

Tijdens de cursus worden er regelmatig spellen en opdrachten ingezet waardoor de jongeren uitgedaagd worden na te denken over voeding, hun eigen eetpatroon en iets mee krijgen over gezond eten.

 

MES vindt naast kookvaardigheden ontwikkelen,  het sociale aspect rondom eten ook erg belangrijk. De jongeren eten dan ook iedere les gezamenlijk en de laatste les  koken zij voor familie en buurtgenoten.

 

Gedurende 15 weken staan de jongeren met elkaar in de keuken en leren zij naast koken o.a ook samen te werken, vragen te stellen, initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te nemen. Belangrijke vaardigheden die zij kunnen gebruiken in het dagelijks leven.

 

Dit alles vanuit een gezellige kookles!

Meer over MES

Wat doet Met Elkaar Sterk

MES - Met Elkaar Sterk   |   anke@metelkaarsterk.nl